Knoflook-kruidenrijst

Een heerlijke rijst die bij allerlei gerechten kan worden toegepast.

Dit Spaanse recept uit het Baskenland is een absolute must voor de echte aspergeliefhebber. De friszure vinaigrette geeft de asperge een extra dimensie.

Preikoekjes

Behalve dat het gewoon lekker is, is dit een heerlijk bijgerecht geschikt voor kinderen die weigeren alles wat 'groen' is te eten. Prei zit vol vitamine C en Calsium.

Roergebakken paprika's

Soms heb je gewoon behoefte aan een vitamineboost. Paprika is daarvoor uiterst geschikt. Vooral de rode, oranje en gele varianten zitten boordevol vitamine C. De rode paprika bevat zelfs 3 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. Ook bevatten paprika`s een hoog gehalte aan foliumzuur.

Een lekkere variant op de traditioneel gekookte snijboon.

Aardappelrozetjes

Een feestelijk en ook nog eerns lekker bijgerecht.

Het lekkerste is dit gerecht met verse krieltjes die nog on de schil zitten. Was dan de krieltjes en snij ze doormidden.

Warme zoetzure kokommer

Een zeer verassend recept! Doordat de komkommer warm wordt gemaakt, wordt de smaak iets nadrukkelijker.
De heerlijke oorsters getinte saus maakt de komkommer ook nog eens extra pittig.

Met de neutrale smaak van komkommer kun je eigenlijk alle kanten op. Deze variant wordt door het toevoegen van kappertjes licht zurig van smaak. Omdat ik hier gebruik maak van (volle) mayonaise is het niet erg geschikt voor mensen die op de calorieën willen letten. Indien gewenst kan gebruik worden gemaakt van halfvolle mayonaise, maar dan is de smaak minder romig.

Een verassende, verfrissende salade voor een hoogzomerse barbecueavond. Haal de salade zo laat mogelijk uit de koelkast. Hoe kouder geserveerd hoe lekkerder.