Kipschotel met sperziebonen

De turkse naam voor dit recept is 'Tavuk etli fasulye'.

De citroen maakt dat dit gerecht heerlijk fris is.
Het recept kan ook met varkensschnitzels worden gemaakt.

De bij dit gerecht gebruikte kruidenmelange is ook heel goed zelf te maken. Lees hier het recept.

Zorg er voor dat de pasta niet te gaar wordt. Door de romige saus is het ger3echt snel te 'smeuig'.

Zorg er voor dat de pasta niet te gaar wordt. Door de romige saus is het ger3echt snel te 'smeuig'.

Voor iedereen die van lamskoteletjes houdt is dit recept aan te bevelen. Ook erg lekker met citroen in plaats van sinaasappel.

Dit recept komt oorspronkelijk uit Iran, waarbij dan in plaats van varkensvlees lamsvlees wordt gebruikt.

Oma's hachee

Mijn moeder was niet echt een 'kokkerel', maar de traditionele (Brabantse) recepten, zoals zij die maakte, heb ik nog heel goed in mijn hoofd. Zoals deze hachee.

In plaats van fricandeau kan dit gerecht natuurlijk ook worden gemaakt met varkenshaas. Zorg in beide gevallen ervoor dat het vlees rosé blijft.

Italiaanse lamskoteletjes

Veel kruiden geven meer smaak af als ze worden gekneusd. Leg de kruiden op een plank en sla er enkele malen met een klein pannetje op. Je kunt de kruiden ook kneuzen in een vijzel.