Kruiden

Kruiden bepalen de smaak van een gerecht. Het is dan ook van belang om de beste kruiden of kruidenmelanges toe te passen.
Bovendien zitten (verse) kuiden boordevol vitaminen en antioxidanten en minimaliseren ze het gebruik van zout.
Als je er wat meer over te weten wilt komen moet je maar eens googelen op: 'zijn kruiden gezond'. Je vindt dan diverse websites die de werking van verschillende kruiden uitleggen.

ras-el-hanout-thumb.jpg

Verse, gedroogde of ingevroren kruiden

Gedroogde kruiden zijn meestal iets sterker van smaak dan verse kruiden. Daar kan je rekening mee houden in het aanpassen van de receptuur als vers of gedroogd niet voorhanden is.
Je kunt natuurlijk ook heel goed je eigen geteelde kruiden drogen of invriezen. Een goede uitleg van de verschillende methodes om kruiden te bewaren vindt je onder onderstaande knop.

Lees meer

 

Voor iedereen die van lamskoteletjes houdt is dit recept aan te bevelen. Ook erg lekker met citroen in plaats van sinaasappel.

Ingredienten

1 sinaasappel, geboend
75 ml olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 zakje verse Italiaanse kruiden
8 a 12 lamskoteletten
zout en (versgemalen) peper

Voorbereiden

Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en knoflook door elkaar kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kruiden met klein pannetje kneuzen en door marinade scheppen. Lamskoteletten in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en koteletten in koelkast ca. 1 uur marineren. Koteletten enkele malen omscheppen.

Bereiden

Lamskoteletten uit marinade nemen en laten uitlekken. Koteletten op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant ca. 4 min. grillen. Koteletten enkele malen met achtergebleven marinade bestrijken.