Kruiden

Kruiden bepalen de smaak van een gerecht. Het is dan ook van belang om de beste kruiden of kruidenmelanges toe te passen.
Bovendien zitten (verse) kuiden boordevol vitaminen en antioxidanten en minimaliseren ze het gebruik van zout.
Als je er wat meer over te weten wilt komen moet je maar eens googelen op: 'zijn kruiden gezond'. Je vindt dan diverse websites die de werking van verschillende kruiden uitleggen.

basilicum-thumb.jpg

Verse, gedroogde of ingevroren kruiden

Gedroogde kruiden zijn meestal iets sterker van smaak dan verse kruiden. Daar kan je rekening mee houden in het aanpassen van de receptuur als vers of gedroogd niet voorhanden is.
Je kunt natuurlijk ook heel goed je eigen geteelde kruiden drogen of invriezen. Een goede uitleg van de verschillende methodes om kruiden te bewaren vindt je onder onderstaande knop.

Lees meer

 

Dit recept is vooral lekker als het op de barbecue wordt geroosterd, maar natuurlijk kan het ook geroosterd worden in een grillpan of onder de grill in de oven.

Ingredienten

2 kleine varkenshaasjes (ong. 500 gr)

Voor de marinade:
1 el plantaardige olie
3 el medium sherry
1 el ketjap
(versgemalen) peper en zout naar smaak


Voorbereiden

Ingrediënten voor marinade in kommetje doen en kloppen tot homogene saus.
Varkenshaasjes in blokjes van ong. 2x2cm snijden. In schaal doen en overgieten met marinade. Even doorroeren, zodat al het vlees bedekt is.
Schaal afdekken en minimaal 1 uur in koelkast marineren.


Bereiden

Vlees uit marinade nemen en laten uitlekken. Vlees aan pinnen rijgen. Vlees op direct vuur in ong. 10 min rosé roosteren. Regelmatig keren.


Lekker hierbij: Satésaus van Peter

satesaus