Turkse gehaktballetjes in tomatensaus

Deze gehaktballetjes zijn een must voor iedereen die van de Turkse keuken houdt. Lekker met pide (Turks brood) en een boerensalade.

Ingredienten

1 ui
20 gram peterselie
500 gr rundergehakt
4 eetlepels paneermeer
zout, peper
1 ei
1 el gedroogde oregano
2 theelepels kaneel
2 druppels rode peper pasta (tube) of tabasco
100 gram (witte) geitenkaas
2 eetlepels olie
500 ml gezeefde tomaten
100 ml kraanwater


Voorbereiden

Snipper de ui en snijd de peterselie grof. Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper. Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.


Bereiden

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin. Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ongeveer 15 minuten garen op een zacht vuur.
Bestrooi met de peterselie en dien direct op.