Kip Tikka met avocado en komkommer

De bij dit gerecht gebruikte kruidenmelange is ook heel goed zelf te maken. Lees hier het recept.

 

Ingredienten

250 g basmatirijst (pak a 1 kg)
1 schaal kipfilet (ca. 500 g)
1 zakje Kruidenmix voor Kip Tikka (23 g) of zelf maken (zie recept)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 kleine komkommer
1 avocado
2 eetlepels zonnebloemolie
2 tomaten

Bereiden

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kipfilet in blokjes snijden. In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren. Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden. Komkommer door sausje roeren. Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen. Avocado schillen en in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Kipblokjes ca. 5 minuten bakken. Avocado en komkommersausje toevoegen. Geheel ca. 4 minuten verwarmen. Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden. Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.