Thaise marinade

Ingrediënten

2 rode paprika's, geroosterd, zaadjes en vel verwijderd en fijngesneden
1 rode peper, in de lengte gehalveerd
1 zeer fijngesneden ui
2 teentjes fijngehakte knoflook
2 tl fijngehakte gember
1 limoen, gepureerd
1 tl sesamolie
1 tl arachideolie
2 tl licht sojasaus
1 klein bosje korinader, steeltjes verwijderd en fijngehakt (zie tips en tricks)
1 el grof gemalen zwarte peper
375 ml water
1 tl maïzena

Bereiden
  • Doe de verschillenden oliën in een wok of hapjespan, voeg de ui toe en fruit het onder af en toe roeren 2 minuten. Voeg gember en knoflook toe en fruit het nog 2 minuten.
  • Voe de overige ingrediënten toe, behalve het water, de maïzena en koriander, en roer het goed door elkaar. Doe een beetje water bij de maïzena en roer het tot een pasta.
  • Doe de rest van het water bij de maïzena en doe het in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg koriander toe en laat het nog 2 minuten zachtjes koken.
  • Laat het afkoelen, haal de rode peper eruit en doe de marinade over in een luchtdicht bakje of potje.

Voldoende voor ongeveer 750 ml.
In de koelkast ongeveer 6-8 weken houdbaar.